МВР отстрани от длъжност за 2 месеца служителката в група Охрана

...
МВР отстрани от длъжност за 2 месеца служителката в група Охрана
Коментари Харесай

МВР отстрани близката до Семерджиев полицайка

МВР в профил от служба за 2 месеца служителката в група „ Охрана на публичния ред “ към бранш „ Охранителна полиция “ при Първо районно управление (на МВР) Симона Радева. Според следствието тя е близка на Георги Семерджиев и му е помогнала да се укрие след тежка катастрофа, която отне живота на две дами. 

В Столична дирекция на вътрешните работи е формирано дисциплинарно произвеждане против Радева на съображение налични данни за нарушавания на етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. Служителката е отстранена от служба за период от 2 месеца, считано от 8 юли. Законът разрешава еднократно удължение на периода с още един месец, оповестиха от вътрешното министерство.

Радева е нарушила нормите на Етичния кодекс, в които написа, че служителят на Министерство на вътрешните работи би трябвало да съобразява законността на дейностите си, да пази положителното име на институцията, да насърчава хората да съблюдават закона, като дава персонален образец с държанието си, да не прикрива доведено до знанието му правонарушение или такова, на което е очевидец, като подхваща нужните дейности за неговото попречване, секване и откриване, както и при връзките си с правонарушителите държавният чиновник резервира неутрално държание, като работи по метод, който не подлага под подозрение неговата обективност.

Майката на Радева твърди, че нейната щерка не е била в колата на Семерджиев сега на злополуката. " Всичко ще стане ясно скоро, само че повече детайлности ще мога да кажа, откакто приключат следствените дейности ", съобщи Бистра Радева пред.  " Опитах се да напиша във Facebook истината, само че бях грубо нападната. Може да ревизирате в нейното полицейско ръководство - Симона е извънредно съзнателен и безукорен чиновник. Има арестувания на водачи за опиати и алкохол, смъква номера и е безкомпромисна. Нямам концепция цялата тази мръсотия от кое място се изля. Не е обикновено да я заплашват с ликвидиране и какво ли още не. Чувства се застрашена, мен също ме заплашват да ме убият. Изключително тъп народ ", сподели още пред вестника майка й.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР